Om Restaurang Skanskvarn

Välkommen!

Njut av sommaren hos oss

Restaurang Skanskvarn har bedrivit somrig café och krogverksamhet sedan 1930. Här välkomnas du till en familjär miljö med stor uteservering, efter att samma familj bedrivit verksamheten sedan 1987.

Vi erbjuder en stor uteservering med mycket utrymme och utsikt över Årstaviken där vi även har livespelningar vissa kvällar. Under rådande omständigheter har vi anpassat denna verksamhet, mer information kommer när livespelningar är aktuellt igen. Uteserveringen är anpassad efter vädret. Tak och väggar ifall det är regn & kallt. Öppet vid fint väder och sol.

Vi har fullständiga rättigheter och samarbetar med lokala mikrobryggerier, har alltid udda öl sorter i kylen. Vi välkomnar även dig som endast är sugen på en fika. Vi vill ge dig avkoppling med nära och kära, eller själv, över en god bit mat och dryck – en plats att hämta andan.

Enkelt, käckt och bra! 

Fri parkering finns för gäster precis utanför kvarnen. 5 minuter promenad avstånd till Gullmarsplan. Vi är kontantfria. 

Spännande historia

Unik kvarn

Skanskvarn är en gammal väderkvarn av typ ”holländare” som ligger i Årsta cirka 200 meter norr om Gullmarsplan. Byggnaden är blåklassad av Stockholms stadsmuseum vilket innebär att den är k-märkt.

Kvarnen byggdes 1850 och har varit aktiv fram till 1882. Därefter malde man kork till Wicanders korkfabrik (som då låg på Brännkyrkagatan 68). År 1930 beslutade Stockholms Stad att Skanskvarn skulle restaureras, bli restaurang och därmed återknytas till platsens traditioner.

Besök oss

Restaurang Skanskvarn Simlångsvägen 56
Årsta 120 40

Namnlös design
Namnlös design (kopia)
medlem-visita-150x150

Kontakta oss

Inför ditt besök

Vi tar ej emot bordsbokningar, varmt välkommen på drop-in. Fri parkering finns för gäster precis utanför kvarnen. 5 minuter promenad avstånd till Gullmarsplan. Vi är kontantfria.