Om Restaurang Skanskvarn

Välkommen!

Restaurang Skanskvarn har bedrivit  krogverksamhet sedan 1930. Här välkomnas du till en familjär avslappnad och urbant miljö med mycket grönska, fågelkvitter och lite stadsmiljö trots allt. Skanskvarn har bedrivits av samma familj sedan 1987 och det är vi mycket stolta över!

Vi erbjuder en stor servering   med mycket utrymme, plats  och vackert utsikt. Öppet tak vid fint väder, vid regniga och kyliga dagar drar vi ner taket på så vis ka ni besöka  oss ändå, dåligt väder = inget hinder!Terrassen är uppvärmd och inglasad.

Vi har fullständiga rättigheter.Vi välkomnar även dig som endast är sugen på en fika. Vi vill ge dig avkoppling med nära och kära, eller själv, över en god bit mat och dryck – en plats att hämta andan.

Enkelt, käckt och bra! 

Fri parkering finns för gäster precis utanför kvarnen. 5 minuters promenad avstånd till Gullmarsplan t-bana, tvärbana/ buss. Vi tar endast kort som betalmedel

Spännande historia

Unik kvarn

Skanskvarn är en gammal väderkvarn av typ ”holländare” som ligger i Årsta cirka 200 meter norr om Gullmarsplan. Byggnaden är blåklassad av Stockholms stadsmuseum vilket innebär att den är k-märkt.

Kvarnen byggdes 1850 och har varit aktiv fram till 1882. Därefter malde man kork till Wicanders korkfabrik (som då låg på Brännkyrkagatan 68). År 1930 beslutade Stockholms Stad att Skanskvarn skulle restaureras, bli restaurang och därmed återknytas till platsens traditioner.

Besök oss

Restaurang Skanskvarn Simlångsvägen 56
Årsta 120 40

Namnlös design
medlem-visita-150x150

Kontakta oss

Inför ditt besök

Vi tar ej emot bordsbokningar, varmt välkommen på drop-in. Fri parkering finns för gäster precis utanför kvarnen. Även cykelparkering.Åker ni kommunalt är vi endast 5 minuters promenad avstånd till Gullmarsplan t-bana,tvärbana eller busstation.Vi är kontantfria.